05. Tenyér- és talpnyomat-ötletek

,

Vizuális-térbeli intelligencia

 

A gyerekek nemcsak az ujjukkal szeretnek festeni, hanem nagyon élvezik, ha a tenyerüket, netán a talpukat is befesthetik temperával, majd azzal „nyomdázhatnak”.

A tenyérnyoma vagy lábnyomat készítés jó móka, de a következőkre vigyázni kell:

  • ●   Mindig beszéljük meg a szülőkkel, hogy ilyen aktivitásra készülünk, és szóljunk, hogy olyan ruhában jöjjenek a gyerekek, amit nem baj, ha összefestékeznek.
  • ●   Ennek ellenére ügyeljünk arra, hogy ne festékezzék le a ruhájukat, illetve festékes kézzel ne fogdossák össze a bútorokat vagy egymást.
  • ●   Csak akkor kezdjünk hozzá ehhez a munkához, ha van olyan hely, ahol folyó, meleg vízben meg tudják mosni a kezüket, netán a lábukat. Ha talpnyomatot készítünk, a legjobb, ha a gyerek leül a székre, befesti a talpát, rányomja a rajzlapra, és mi már megyünk is egy lavór meleg vízzel, és mossuk meg a lábát.

Kevésbé macerás (de közel se olyan érdekes és érzékletes), ha kezüket színes papírra téve körberajzolják, és a kézformát kivágják a gyerekek, majd azt ragasztják rá a képre tenyérnyomként.

Néhány tenyér- és talpnyomat-ötlet:

 

Tenyérnyomat Betlehem

Forrás

 

 

 

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Vizuális-térbeli intelligencia menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .