04. Messiási próféciák

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  nyelvi feladat, játék, gondolkodtató, logikai feladat, természetismeret, 
Szervezési formák:  hittanóra, távoktatás, digitális tananyag, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, művészetek, 
Multimédia:  digitális oktató anyag, 
  • Alapige: Ézsaiás 9,5; 11,1–9; 53,3.7 (János 1,29)
  • Intelligenciatípus: Verbális-nyelvi, természeti, logikai-matematikai
  • Tevékenység: Képolvasás, kép és ige párhuzamának felfedezése, szóbeli és írásbeli szövegalkotás; természeti képek és messiási prófécia összehasonlítása; messiási nevek párosítása és értelmezése

 

A béke fejedelme (Verbális-nyelvi)

Kisebbekkel nézzük meg közösen (vagy online) Edward Hicks, a 18. században élt kvéker (amerikai puritán) festőművész A béke birodalma című alkotását, és beszélgessünk róla, milyennek képzeljük el a kép alapján ezt a világot? Majd olvassuk el közösen az igeszakaszt vagy annak egy részletét (6–8. v.).

Kép forrása

 

Ifisekkel olvassuk el Ézsaiás 11. fejezetének 1-9. igeversét, és írásban fogalmazzák meg, milyennek gondolják el az ige alapján a világot, amit a Messiás hoz el.

Majd nézzük meg együtt a festményt, és próbáljuk megfejteni, mi lehetett az aktuális üzenete. Ehhez érdemes ránagyítani a kép baloldalán elhelyezett jelenetre, ahol őslakos indiánokkal találkoznak a telepesek.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .