Sokrétű: Vizuális-térbeli intelligencia

 

Az adventikoszorú-készítés hagyománya már szépen meggyökeredzett nálunk is. Klasszikus, fenyőágas, gyertyás koszorút is készíthetünk a gyerekekkel és a szülőkkel közösen, aminek sok gyülekezetben van már hagyománya. Most azonban néhány olyan adventikoszorú-ötletet mutatunk be, amely osztály- vagy csoportszinten is elkészíthető, és azután a hittanórákon vagy áhítatokon is használható.

 

Hálaadó kezek

A koszorú alapját a gyerekek körberajzolt keze képezi. Minden gyerek rajzolja körbe a tenyerét, és a kézformát vágja ki. Érdemes különböző árnyalatú zöld kartont használni a célra. Ha bátrabbak vagyunk, nyugodtan lehet piros vagy barna színű is a kartonlapok között.

Kép forrása

A kivágott tenyérre a gyerekek írják rá egy-két szóban vagy mondatban, hogy miért szeretnének Istennek hálát adni. Ezt megoldhatjuk néhány perc alatt is, de ha van időnk, akkor indíthatjuk a foglalkozás ezen részét egy beszélgetéssel, hogy mi volt jó, hálára érdemes ebben az évben. Azután a tenyér ujjainak segítségével gondolják végig konkrétabban is mindazt, amiért hálát tudnak adni, és írják rá ezeket az egyes ujjakra. Az ujjak is jelenthetnek valamit. Pl.:

  • ●   Hüvelykujj: Valamilyen testi vagy fizikai dolog (tesi ötös, sporteredmény, betegségből való meggyógyulás, stb.)
  • ●   Mutatóujj: Ami előremutat, előrevisz, aminek folytatása lesz a jövőben, vagy ami be fog következni, és nagyon várjuk.
  • ●   Nagyujj: Az év legfontosabb eseménye, élménye.
  • ●   Gyűrűsujj: Hálaadás a szülőkkel, nagyszülőkkel kapcsolatban.
  • ●   Kisujj: Hálaadás a testvérekért.

Képekkel illusztrált angol nyelvű leírást itt találhatunk.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat adventi bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű ünnepek, téli ünnepkör menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .