01. Téralakítás – Ami kéznél van

,

Vizuális-térbeli intelligencia

 

A jó vizuális képességekkel megáldott gyerekek számára a téralakítás kifejezetten izgalmas játékot jelent. Az, hogy milyen anyagokat használunk fel erre, a mindekori környezeti sajátosságok határozzák meg. Az egyszerű építőkockáktól kezdve a tanterem bútorzatán keresztül a homokozó vagy homokasztal homokjáig, vagy ha éppen szerencsénk van, a frissen hullott hóig, sok minden alkalmas lehet a tér alakítására.

A bibliai történetek közül azokhoz kapcsolódhat téralakító játék, ahol hangsúlyos a város, a falu, a sátor vagy más lakóhely megjelenítése, esetleg éppen építésről van szó a történetben (Bábel tornya, Noé bárkája, A templom újjáépítése), vagy valakinek a vándorútját akarjuk követni (pl.: Ábrahám vándorlása, Kánaán elfoglalása, Jézus útja Jeruzsálembe).

Lássunk néhány példát:

Építés székekből

Noé bárkája, a Bábeli torony vagy éppen Jerikó városfala is megépíthető egymásra rakott tantermi székekből, egyéb bútorokból.

Sátrat székek és néhány pléd, illetve könyvek, párnák segítségével építhettek.

Kép forrása

 

Kép forrása, technikai ötletekkel

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Vizuális-térbeli intelligencia menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .