02. Gyékénybölcső a Níluson

  • Történet, téma: A gyermek Mózes
  • Igehely: 2Mózes 2,1–10
  • Szervezési forma: Vízparti kirándulás

 

1. Mózes születése

Elevenítsük fel a gyerekekkel Mózes születésének történetét. A nagyobbak valószínűleg emlékeznek rá, de ha nem, egy játék biztosan segít.

Kis cédulákra írjuk ki azokat a kulcsszavakat, amelyek segíthetnek a gyerekeknek feleleveníteni a történetet. A legjobb az, ha minden gyerek (vagy gyerekpár) kap egy-egy szót. A szavakat próbálja meg a csoport sorrendbe rakni, majd mindenki a saját szavával alkosson egy mondatot. Így láncmesélésként, közösen reprodukáljuk a történetet.

 

2. Vízparti növények – Melyik a gyékény?

Mózest az édesanyja egy gyékénykosárban engedte a vízre, a sás közé.

De vajon felismerjük-e a vízi növények közül a gyékényt vagy a sást? A gyerekek nagy valószínűséggel nem tudnak különbséget tenni a nád, a sás és a gyékény között, de lehet, hogy mi magunk sem. Ha ez így van, a kirándulás előtt nézzük meg ezt a fél órás kisfilmet, amelyből nemcsak a vízparti növényeket ismerhetjük meg, hanem sokféle játék elkészítését is megtanulhatjuk. Ezek mind vízparti növényekből készülnek (többek között kákából is).

A gyékény bemutatása a 14.03-tól kezdődik.

 

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A bejegyzés megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a „Gyerekek a Bibliában” c. sorozatban: https://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .