Verbális-nyelvi, zenei-ritmikus, testi-mozgásos intelligencia

 

A héten már március 15-ére készülünk olyan játékokkal, tevékenységekkel, amelyek a sokrétű intelligencia különböző képességterületeihez kapcsolódnak.

48-as szerepjáték

Az 1848-as szabadságharc és a hazaszeretet egyik jelképe a huszár, a toborzó és a verbunk. Alsó tagozatos vagy kisebb gyerekek azonban nem valószínű, hogy ismerik ezeket a fogalmakat, vagy nem tudják pontosan, mit jelentenek. Nem is biztos, hogy definíciószerűen tisztázni kell őket, fontosabb, hogy érzékletes benyomást szerezzenek kultúránk ezen fontos elemeiről.

A Kolompos együttes honlapján egy olyan szerepjáték ötletét olvashatjuk, amelynek során a szabadságharc idején játszódó toborzást eleveníthetnek meg a gyerekek, majd elolvashatjuk a történelmi tényeket is arról, hogyan is zajlott egy toborzás.

 

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű ünnepek, tavaszi ünnepkör menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .