Pages Navigation Menu

6. Szívkirakó, szívtekerő, szívsimogató

TÉMA CÍME: Az anyai szív
BIBLIAI TÖRTÉNET: Mária, Jézus anyja (Lukács 2,19.35 és 2,41–51)

 

A szív az a szimbólum, amit már a legkisebbek is értenek, és bármennyire elcsépelt, soha nem megy ki a divatból, sem az emberek kulturális emlékezetéből. A szimbólum abban a bibliai felfogásban gyökerezik, amely szerint a szív nemcsak a test, hanem az érzelmek, az értelem, az életerő és a cselekvés központja is. Legbelső szándékaink és indulataink – így a szeretetünk helye is. Így a kicsikkel is nyugodtan előkerülhet ez a jelkép, játékosan és kedvesen, amikor helye és ideje van.

Kavicsszív

Szívkirakó: Szív alapformát rakjatok ki különböző kis formákkal: magokkal, gombokkal, virágokkal, levelekkel, kavicsokkal stb. Attól függ, hol mire van lehetőség. Pl. egy séta, kirándulás során hagyhattok szívjeleket. Egy magos vagy színes mozaikszív pedig jó ajándék lehet.

Kép forrása

 

Színes kartonból, dekorgumiból kivágott szív alapformát vagdoss fel kisebb darabokra. A gyerekeknek ezt kell újra összerakni, mint egy puzzle-t. Nagy méretben is elkészíthető a kirakójáték falemezből vagy hungarocell-lapból.

 

Fonalszív szögekkelFonalszívek

 

Szívtekerő: Kicsik egy karton szívformát tekerhetnek körbe-körbe (mintha gombolyag készülne) színes fonallal. Nagyobbak szögekkel sűrűn verjenek ki egy szívformát, aminek a belsejét tekerjék, fűzzék át több sorban színes fonallal.

 

Szívsimogató: Puha textilből szív alakú dekoráció vagy párna készíthető, amit jó megtapintani, amihez jól esik hozzábújni. Kisgyerekek számára ez is a fejlesztő környezet része lehet.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.