Pages Navigation Menu

6. Hitkollázs

TÉMA CÍME: A hit érzékszerve
BIBLIAI TÖRTÉNET: Jézus megjelenik Tamásnak (Jn 20,24–29)

 

faithful by madwithraptureGyűjtsetek sokféle anyagot, amelyek színe, formája és felülete jellegzetes és kellően érzékletes. Pl. csomagolópapír, hullámpapír, gyűrt színes papír, újságpapír, géz, frottír, szőrme, textilanyagok, fonalak, drótok, dekorgumi, műanyagháló, magok, termések, homok, apró kavics, stb.

Különböző anyagok kivágásával és ragasztásával, egyéb grafikai eszközök segatségével készítsetek kollázsképeket. A színek és formák mellett most az anyagminőség, az anyag felülete is számít. A látvány mellett fontos szerepet kap a tapinthatóság is.

A képek kapcsolódhatnak Jézus és Tamás történetéhez, vagy más bibliai történethez, ami a hit példáját adja. De lehet a kép absztrakt, elvont és szimbolikus is, ahol még jobban megnyílhat az érzékelhetőn túli dimenzió.

A képekből rendezzetek rögtönzött galériát. Pl. a teremben kifeszített zsinegekre csipeszekkel erősítsétek fel a képeket szemmagasságban. A képeket nemcsak nézegetni, hanem tapogatni is lehet. Miután megnéztétek egymás műveit, mindenki válasszon egyet, ami tetszik neki (ne a sajátját), és mondja el, miért pont azt választotta. A kép alkotója válaszolhat neki.

Kép forrása:
http://www.deviantart.com/art/Faithful-209993929

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.