Pages Navigation Menu

6. „Én vagyok a feltámadás és az élet… Hiszed-e ezt?” – személyes hitvallások

TÉMA CÍME: Jézus barátai, búcsúvacsora asszonyszemmel
BIBLIAI TÖRTÉNET: Márta és Mária (Lukács 10,38–42; János 11; 12,1–8)

 

Még a két asszony kiborulása és hitvallása sem ugyanaz, ahogy az erről szóló tudósítás is különbözik. Olvassátok el Lázár feltámasztásának történetéből azt a részt, amikor Jézus Mártával, majd Máriával találkozik. Miben különbözik a két találkozás és beszélgetés? Mire van szüksége Mártának, és mire van szüksége Máriának? Ki hogyan fejezi ki a hitvallását Jézus felé? El is játszhatjátok a két jelenetet.

Mi lehetett az előzmény, és hogyan mondhatták el az eseményeket, miután Jézus feltámasztotta Lázárt? Játsszatok el egy-egy jelenetet a gyász és az öröm napjaiból is Márta, illetve Mária főszereplésével.

 

Lázár feltámasztásaKép forrása

 

Mi hogyan reagálunk egy-egy súlyos veszteségre? És hogyan éljük meg a Jézusban kapott hitet, reménységet? Keressetek példát mindkettőre.

Írjatok egy-egy

  • ●   panaszt vagy gyászt kifejező,
  • ●   örömöt, hitet és reménységet kifejező imát.

Az imahelyzetet elképzelhetitek saját magatok számára, és írhattok a magatok nevében. De elképzelhetitek más nevében, és írhattok szerephelyzetben is. Ebben az esetben érdemes előbb átgondolni a választott alak jellemzőit, belső tulajdonságait. Majd megfogalmazni úgy az imádságát, mintha ő gondolná, ő beszélne.

 

Lázár újra élKép forrása

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lap

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.