Pages Navigation Menu

5. Imakör a folyóparton – séta, imádságra alkalmas hely keresése

TÉMA CÍME: A gyülekezet otthona
BIBLIAI TÖRTÉNET: Lídia házában (ApCsel 16,11–40)

 

A történet különösen is alkalmas arra, hogy sétát tegyünk a környékre, és alkalmas helyet keressünk a közös együttlétre. Mindenütt van egy „folyópart”: olyan gyülekező hely a szabadban, ahol jól el lehet tölteni együtt az időt. Ma a közösséget inkább a szalonnasütés, grillezés vagy uzsonnázás köti össze, de hát miért is ne lehetne jóízűen falatozni egy kiadós séta után.

Szervezzetek sétát egy közeli kirándulóhelyre, ahol a jóízű falatozás mellé jóízű beszélgetés is társul. Már a spontán beszélgetés során is felmerülhetnek olyan témák, amelyekért imádkozni kellene vagy érdemes. Nézzetek körül: Gyűjtsetek még témát a természetből. Kinek mi jut eszébe valamiről, amit a környezetében észrevesz. Pl. egy fáról, a folyóról, felhőkről, madárhangokról, stb. Kinek mi jut eszébe valamelyik társáról, aki ott van vele? És kinek mi jut eszébe Istenről, aki nincs messze tőlünk, mert őbenne élünk és mozgunk, Pál apostol szerint (vö. ApCsel 17,27–28).

Végül imádkozzatok együtt vagy kisebb imakörökben, a csoport/gyülekezet imaszokásai szerint.

 

ImakörKép forrása

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.