Pages Navigation Menu

5. Beszédes tárgyak

TÉMA CÍME: A bölcs király
BIBLIAI TÖRTÉNET: Salamon ítélete és példabeszédei (1Királyok 3,16–28; 5,9–14; Példabeszédek könyve válogatott igéi)

 

Székekkel alakítsatok egy kört, és helyezz el a kör közepén különböző használati tárgyakat – lehetnek köztük luxuscikkek és élvezeti termékek is. A tárgyak között mindenképpen legyenek ott az anyai, szülői gondoskodás kellékei, ahogy az a mi kultúránkban adott és természetes.

Helyezkedjetek el a székeken, és tegyetek több játékkört a tárgyak segítségével.

  • ●   Válassz ki egy tárgyat, és a segítségével játssz el valakit. Némán, csak mozdulatokkal mutasd meg a többieknek, hogy ki vagy. Felismerik-e, és miről?
  • ●   Szülőként válassz ki egy tárgyat, ami valamiért fontos a gyereked számára. Mutasd meg, hogy mit teszel vele (mintha ott lenne a gyerek is).
  • ●   Ha az életben maradáshoz, túléléshez kellene egyetlen tárgyat kiválasztanod, mit vinnél magaddal a gyermeked számára? Válaszd ki a tárgyat, és mutasd meg, mit teszel vele.
  • 3205_csecsemogondozas●   A tárgyak közül válogassátok ki a csecsemő-, gyermekgondozáshoz szükséges tárgyakat, és játsszátok el a segítségükkel a gondozás, gondoskodás mozdulatait.
  • ●   A tárgyak – mint kellékek – segítségével dramatizáljatok egy-egy élethelyzetet, amelyben a gyermekről való gondoskodás kerül előtérbe. Itt már nemcsak a mozdulatok, hanem a hangok, a beszéd is számít. A játékot kezdeményező választhatja ki a játékpartnereit, és rövid megbeszélés után spontán szerepjáték következik.

 

Kép forrása: http://www.dehir.hu/debrecen/versenyen-keszulnek-a-gyermeknevelesre-a-debreceni-diaklanyok/2013/05/09/

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.