Pages Navigation Menu

5. „Asszony, miért sírsz?” – a Feltámadottal való találkozás előtt és után

TÉMA CÍME: A feltámadás hírnökei
BIBLIAI TÖRTÉNET: Jézus feltámadása (Máté 28,1–10; Márk 16,1–13; Lukács 24,1–12.22–24; János 20,1–18)

 

„Asszony, miért sírsz?” – kérdezi Jézus az összezavarodott, kétségbeesett magdalai Máriától. Aztán néven nevezi, és ezzel egyszavas terápiát végez. Mária „megfordul”, amivel egész élete irányt vált megint. Most már a Feltámadottat látja, és őhozzá ragaszkodik.

Mennyire működik ma ez a terápiás jelenlét? Megváltozik-e az ember élete, amikor felismeri Jézusban a Feltámadottat? Ha megváltozik, hogyan? Kinek, mikor van szüksége erre a változásra? Vajon ez nemhez kötött? Csak a „gyenge és érzékeny” nőknek van szüksége Jézus-terápiára? Beszélgessetek ezekről, és hasonlítsátok össze Mária történetét Tamás történetével, szintén János híradásában (János 20,24–29).

 

Asszony, miért sírsz?Kép forrása

 

Keressetek a gyülekezet tagjai között olyan személyeket (nőket és férfiakat is), akik vállalják, hogy saját „megfordulásukról” beszéljenek. Arról, amikor felismerték Jézusban a Feltámadottat. S arról, hogyan változtatta ez meg az életüket. A vállalkozó személyeket meghívhatjátok egy beszélgetésre. Vagy készíthettek velük személyes interjút, ami alapján írott bizonyságtétel vagy interjú készülhet a gyülekezeti újságba.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.