Pages Navigation Menu

4. Odaadás, megosztás képessége I. – közösségépítő programok terve és szervezése

TÉMA CÍME: Asszonyok, nők a gyülekezetben
BIBLIAI TÖRTÉNET: A jeruzsálemi gyülekezet, imádkozók Mária házában, Tábita példája (ApCsel 1,12–14; 2,42–47; 9,36–43; 12,12–17)

 

Mi az, amit szívesen megosztanál a csoport, a gyülekezeti gyerekközösség tagjaival? – Tedd fel a kérdést, és adj hozzá a gyerekeknek egy-egy fehér lapból kivágott szívet. Írja rá mindenki saját papírszívére a válaszait. Majd név nélkül gyűjtsétek össze a szíveket. Ki az, aki el is akarja mondani, hogy mit osztana meg a többiekkel? Hallgassátok meg egymást, és beszéljétek meg, minderre hogyan van lehetőség? Végül vedd elő a papírszíveket, és olvass fel néhányat azok közül a megosztani valók közül, amik nem hangzottak el.

A szóbeli és írásbeli válaszok alapján készítsetek csoport-, illetve gyülekezeti megosztó-tervet. Gyűjtsetek olyan ötleteket, amivel kivitelezhetitek a javaslatokat. Az ötletek alapján készítsetek reális tervet, amit valóban végre is lehet hajtani. Pl. megosztanám

  • ●   a pénzemet → Hogyan tehetjük hatékonyabbá a hittanórai adakozást? Milyen célra, milyen feltételekkel gyűjtsünk?
  • ●   a könyveimet, filmjeimet → Létre tudnánk-e hozni egy mobilis kölcsönkönyvtárat a kedvenc könyveinkből, filmjeinkből?
  • ●   a játékaimat → Tudnánk-e olyan játéknapot szervezni, amikor mindenki elhozhatja a kedvenc játékait, és együtt játszhatunk velük?
  • ●   az időmet → Szervezzünk csoport-, illetve gyülekezeti napot vagy kirándulást egymás jobb megismerésére.
  • ●   a figyelmemet → Hozzunk létre közös Facebook-csoportot vagy indítsunk blogot, ahol mindenki megoszthatja a fontos dolgait, és amin keresztül figyelni tudunk egymásra.
  • ●   a jó kedvemet → Szervezzünk duma és traccspartit, ahol végre kötetlenül, nem iskolás módon beszélgethetünk.
  • ●   Stb.

 

KözösségépítésKép forrása

 

A tervek alapján szervezzetek programokat, diakóniai hálózatot a gyermek- és ifjúsági közösségben egymás segítésére, építésre.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.