Pages Navigation Menu

4. „Hírmondók” – a feltámadás szem- és fültanúi

TÉMA CÍME: A feltámadás hírnökei
BIBLIAI TÖRTÉNET: Jézus feltámadása (Máté 28,1–10; Márk 16,1–13; Lukács 24,1–12.22–24; János 20,1–18)

 

A feltámadás első tanúi és hírvivői a Jézust követő asszonyok és a sírt őrző katonák voltak – Máté evangéliuma szerint. Két ellentétes nézőpont, és nem csak a nemek miatt. Milyen folyamatot indított el az egyik és a másik híradás? Ábrázoljátok ezt a mai média eszközeivel.

Keretjáték:

  • ●   A „Jeruzsálemi Hírmondó”, a város hivatalos lapja vezércikkben és szemtanúkkal készített interjúban számol be a Jézus szekta híveinek újabb tetteiről.
  • ●   A „Húsvéti Hírmondó” című testvéri körlevél buzdító írásokkal és a szemtanúkkal készült interjúval számol be az üres sírnál történtekről.

 

HírmondóKép forrása

 

János evangéliuma a szinoptikusoktól eltérően mutatja be az eseményeket. A két nézőpontot nem szükséges összemosni ahhoz, hogy a gyerekek hite erősödjön. A „több szem többet lát” elve alapján sokkal árnyaltabb kép bontakozik így ki.

Keretjáték:

A „Sasszem Stúdió” más forrásokból értesülve, és kamerákkal felszerelve indult el a hírek nyomában.

  • ●   Közeli felvételeket készítettek a sírkertről, az elhengerített kőről, az összegöngyölt leplekről, stb. Képgalériájuk online megtekinthető (rajzok vagy modell- és makett-fotók)
  • ●   Élő riportot készítettek egy nővel, aki állítása szerint szemtől szemben állt a feltámadott Jézussal.
  • ●   Élő riportot készítettek két tanítvánnyal is, akik a rendkívüli esemény hatására valóságos futóversenyt rendeztek Jeruzsálem külvárosában.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.