Pages Navigation Menu

365-22. Ruth története – felsős

2012. május utolsó hete, június első napjai

Korosztály: Felsős
Élettéma:
Haza, otthon (Józsué, bírák)
Bibliai téma:
Ruth története
Igeszakasz:
Ruth 1-4
A foglalkozás címe:
Otthonteremtő asszonyok
Üzenet/téma:
A családot sokszor az asszonyok keze tartja össze, az anya, a nagymama mindennapi gondoskodása, szeretete. A család, mint organikus egység, magába tudja fogadni a jövevényt is, sőt, van, amikor rajta múlik a folytatás lehetősége. A szív döntésén és a lelkületen múlik mindez.
Aranymondás/kulcsige:
…ahová te mégy, odamegyek, ahol te megszállsz, ott szállok meg. Néped az én népem, és Istened az én Istenem. (Ruth 1,16) Boldog mindenki, aki az Urat féli, és az ő útjain jár. ?Feleséged olyan házad belsejében, mint a termő szőlőtő; gyermekeid olyanok asztalod körül, mint az olajfacsemeték. Ilyen áldásban részesül az az ember, aki féli az Urat. (Zsolt 128,1-4)

365 bibliai történet: 85-86***

Mindezek a tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

4 hozzászólás

 1. Nagyon jó dolgok vannak, de sajnálom, hogy a feladatlapokat levették.

  • Kedves Csilla,
   ha a 365 Bibliai történet feladatlapjaira gondolsz, azok ugyanúgy fent vannak, de csak az előfizetőink számára letölthető. Az előfizetéssel kapcsolatos információkat a következő linken találod meg: http://kateteka.hu/elofizetes/, illetve a felső (fekete) menüsorban az Előfizetés menüpontban.
   Miklya L. M.

   • Köszönöm az infót, de eddig előfizetés nélkül is lehetett használni.

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.