Pages Navigation Menu

33. Mit bámultok? – További ötletek és variációk

Mi van a felhők alatt?

Válogass ki előre néhány képet a játékhoz (újságkivágás, képeslap stb.), amin jól felismerhető alakok vannak. Kis csoportban vágjatok ki felhőformákat áttetsző fehér vagy színes papírból (pausz-, sütő- vagy selyempapír). A csoport egyik fele helyezzen el az asztalon egy képet, és takarja le a felhőkkel több rétegben. A felhőkompozíció fedje le annyira a képet, hogy ne is látszódjon. A csoport másik fele ezalatt menjen el látótávolságon kívülre, majd ha elkészült a felhőkompozíció, jöjjön vissza. Vegyenek le egy-egy felhőt, egészen addig, ameddig elő nem bukkan a kép. Amikor már látják vagy sejtik, hogy mi van rajta, tippelhetnek. Ha nem sikerül, bontják a felhőket tovább, amíg el nem találják, mi van a képen.

Szabályok: Mindig a legfelső felhőt kell levenni, felhő alól másik felhőt kihúzni nem szabad. Tippelni legfeljebb háromszor lehet. Ha harmadikra sem találják ki, sikertelen a kísérlet. Az a a győztes, akinek kevesebb felhőt kell levenni ahhoz, hogy kitalálja, mi van a képen.

 

FelhőkFelhővilágok

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..