Pages Navigation Menu

3. Társasjáték a karakterekkel

TÉMA CÍME: Királytükör – királytabló
BIBLIAI TÖRTÉNET: Összefoglalás (5Mózes 17,14–20)

 

Az elkészített kártyapaklihoz vagy karakterlapokhoz készítsetek társasjátékterveket. Ehhez alakítsatok a nagy csoportból kb. 4 fős kis csoportokat. Már a csoportalakítás történhet karakterek szerint, ha szerzel annyi különböző tárgyat (pl. fejfedőt vagy színes kendőt), ahány kiscsoportot szeretnél a nagyból alakítani. A gyerekek spontán választása után némi korrekcióval már meg is alakulhatnak a csoportok.

TeremtársasA kiscsoport feladata, hogy a korábban elkészített kártyapakli vagy karakterlap-csomag használatához tervezzenek társasjátékot (ami lehet teremméretű is). Ez főleg a játékszabályok megalkotását jelenti, de készíthet a csoport további kiegészítőket is. Pl. készülhet játéktábla, eseménykártya, kérdéskártya, jelkártya stb. Lényeg az, hogy jól áttekinthető, mások által is játszható társasjátékterv szülessen.

A terveket ismertessétek meg egymással a nagycsoport előtt. Itt még lehet rajtuk módosítani a többiek javaslatára. Majd válasszátok ki azt, amit ki is tudtok próbálni.

Játékötletek, amivel segíthetsz akkor, ha valamelyik csoportnak nincs önálló ötlete:

  • ●   Karaktertotó – kiegészítő kérdéskártyákkal
  • ●   Karakterpálya – játéktáblával, akadályokkal és eseménykártyákkal – lehet teremméretben, egyéb kiegészítőkkel vagy a galéria képeivel is (lásd az 5. feladatsort)
  • ●   Mit érdemel az a karakter, akinek a kártyája a kezemben van? – karakterkiváltó tréfás feladatokkal
  • ●   Karakterkvartett – a kvartettkártya szabályainak alkalmazásával
  • ●   Stratégiai játék karakterlapokkal – együttműködés, építés, területfoglalás, harc stb. szabályai, egyéb kiegészítők

 

Kép forrása: http://ezergyerek.hu/blog/3

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.