Pages Navigation Menu

3. Szemed láttára

TÉMA CÍME: Amit láttatok
BIBLIAI TÖRTÉNET: Tanúságtétel és mennybemenetel (ApCsel 1,1–11)

 

Barátok szeme

Fent Norman (8 éves) rajza, részlet

Mit tudsz elmondani a szemeddel? Felismered-e a másik szeméből, hogy nyitott vagy zárt, közömbös-e feléd? Játsszatok a szemkontaktussal különböző módon:

  1. sétálva: A csoport tagjai szabadon sétálnak a teremben, és figyelik egymás tekintetét. Szavak, mozdulatok és mimika nélkül, csupán szemkontaktussal igyekeznek párt keresni. Ha egy pár egymásra talált, félreállnak, míg mindenkinek párja nem akad. (Ehhez páros létszám szükséges.)
  2. körben állva: A csoport tagjai körben állnak, és figyelik egymás tekintetét. Most is párok keresik egymást, s ha megtalálták, helyet cserélnek. Az egyszer már helyet cserélt párok többször ezt nem ismétlik meg.
  3. körben ülve: A csoport tagjai körben ülnek, és szintén szemkontaktussal keresik a párok egymást. Akiknél ez sikerült, azok egymás mögé ülnek.
  4. kijáratot keresve: Egy személy kimegy, a csoport többi tagja körben áll, és kiválasztanak két személyt, akik között lesz a kijárat. A kiküldött személy belép a körbe, és figyeli a tekinteteket. Ahol zárt, elutasító tekintetet talál, onnan elfordul. Ahol nyílt, befogadó tekintetet talál, ott megkeresi, melyik szomszédnál talál hasonlót, és a kettejük közti kijáraton megpróbál kimenni. Ha sikerül, jól beszéltek a szemek. Ha nem sikerül, mert az elutasító elé teszi a kezét, ott a kiküldött félreértette a szemek üzenetét. Próbálkozhat újra.

Játékötlet: http://letoltes.drama.hu/Tarolo/Jatekkonyv/szemkont.pdf

Kép forrása: http://irocimborak.blogspot.hu/2013/03/fent-norman-rajza-es-ijjas-tamas-verse.html

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.