Pages Navigation Menu

3. „Dorkász varrodája” – kreatív képalkotás, kézművesség

TÉMA CÍME: Asszonyok, nők a gyülekezetben
BIBLIAI TÖRTÉNET: A jeruzsálemi gyülekezet, imádkozók Mária házában, Tábita példája (ApCsel 1,12–14; 2,42–47; 9,36–43; 12,12–17)

 

Készítsetek színes papírokból és mintákból (ajándék-csomagolópapírból kivágva) szín- és mintakatalógust. Mintha egy szabászat, ruhakészítő műhely mintakatalógusát készítenétek el. Ugyanezt megtehetitek textilanyagokkal is. A mintakatalógus lényege, hogy egyforma méretű kis darabokon mutassa meg, miből lehet választani.

 

textilmintákKép forrása

 

Mindezt kisebb csoportokban végezzétek, majd a csoportok „látogassák meg” egymás műhelyét, és válasszanak ruhaanyagot, rendeljenek meg egy-egy ruhát maguknak. A „megrendeléseket” képalkotással teljesítsétek: A szabóműhelyek tagjai papír- vagy textilkollázzsal készítik el a rendelt ruhát, amiben a megrendelő alakját is lehet ábrázolni.

 

TextilképKép forrása

 

Készítsetek papírkollázst vagy textilképet, amely a gyülekezeti közösséget ábrázolja az apostolok korában. Hogyan képzelitek el, hogy „egy szívvel, egy lélekkel” voltak együtt a templomban, vettek részt az imádkozásban, az étkezésben? Milyen közösségük lehetett még egymással? A mai gyülekezeti közösséget is lehet hasonló módon ábrázolni.

A textil mellett felhasználhatók a képen különböző gombok, szalagok, fonalak, flitterek is, minden, ami egy szabászatban fellelhető.

 

Dorkász varrodájaKép forrása

 

Nagyobb gyerekekkel készíthettek foltvarrás (foltmozaik, patchwork) technikával is képeket, “folton folt” dísz- és használati tárgyakat.

Foltvarrás kézzel

Patchwork-bemutató kezdőknek, szemléltető képekkel

A technikáról bővebben: https://hu.wikipedia.org/wiki/Foltvarr%C3%A1s

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.