Pages Navigation Menu

3. Anya és lánya/fia fakanálbábok

TÉMA CÍME: A hit morzsái
BIBLIAI TÖRTÉNET: A pogány asszony, vö. a sareptai asszony és fia (Márk 7,24–30; 1Királyok 17)

 

FakanálkarakterekMit lehet még a fakanállal csinálni? Hát bábozni. Főleg akkor, ha már a fakanalak mérete és formája is különböző karaktereket sejtet. Szerezz be többféle formájú és méretű fakanalat, amelyek közül majd a gyerekek választanak. Párban vagy kis csoportokban dolgoznak majd, így helyezkedjenek el az asztalok körül. Egy pár vagy csoport egy anyabábot és egy vagy több lánybábot, illetve fiúbábot készítsen. Anya és lánya(i), fia(i) készülnek így el, maradék fonal, textil, papír és szalagok felhasználásával, illetve rajzeszközök, olló és ragasztó segítségével. A kar lehet egy kisebb pálcikadarab, amit erősen rá kell kötözni a fakanál szárára. De ki lehet alakítani a kart egy-egy textildarabból is (hengeralakban felcsavarva, végeit elkötve), ami jobban elhelyezhető, természetesebb testhelyzetben. Hasonló módon készülhet a fiúk nadrágszára is.

 

FakanálbábokMiután elkészültetek a bábokkal, a párok, kis csoportok játsszanak el velük egy-egy párbeszédet, élethelyzetet. Bábokkal könnyebben megy az „átváltozás”, képzeletbeli helyzetek is jobban megélhetők.

A játékhelyzetet közelítheted a bibliai történet témája felé. Pl. először minden rendben van, zajlik az élet, majd a lány/fiú rosszul érzi magát, illetve rosszul lesz. Az anya ápolja, pátyolgatja, de aztán orvoshoz kell fordulnia. A lány/fiú állapota romlik, illetve újra és újra rosszul lesz, az anya kap fűhöz-fához, nem tudja, mit tegyen. Stb. Végül eljut addig az orvosig, aki tud segíteni.

Képek forrása: http://kiflieslevendula.blogspot.hu/2015/07/fakanalholgyek.html

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lap

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.