Pages Navigation Menu

27. Ki a felebarátom? – További ötletek és variációk

Mocsárjárás

Az egymásra utaltság, egymást segítő csapatmunka ügyességi játéka ez, amit papírlapokkal is játszhattok. Egy csomagolópapírt vágjatok nyolcfelé (háromszori felezéssel megoldható), a nyolc lap hét játékos mocsárjáró lapja lesz. A mocsáron – egy kijelölt területen – úgy kell a csapatnak átkelni, hogy a lába senkinek sem érhet a mocsárba (vagyis a földre). Egymás mögött egy-egy lapon áll mindenki. A plusz lapot az első játékos maga elé teszi, és rálép. Mögötte mindenki egy lappal előbbre lép, a hátsó játékos pedig maga mögül felveszi és előreadja a lapot. Az első játékos ezt megint maga elé teszi, és rálép, a többiek előre. A csapatnak ezt a mozgást ismételve kell végighaladni a mocsáron, földre lépés nélkül.

Ha nehézséget okoz, hogy sokan vannak egy csapatban, kisebb létszámmal (pl. 3 fő 4 lappal) is játszhatjátok. Egymás mellett két-három csapat is játszhat a teremben, akár sorversenyszerűen is.

 

MocsárjárásA képen falapokkal folyik a játék

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..