Pages Navigation Menu

23. Ilyen nagy a hited? – További ötletek és variációk

Seregdalok

Gyerekek körtáncaAz éneklés természetes velejárója a mozgás, különösen a kisgyerekek számára. Ezért sok gyerekdal játékdal egyben, amit mozgások kísérnek. Énekeljétek el a „Vezess Jézusunk” kezdetű dalt kézfogással körben sétálva, vagy vonulós játékként bejárva a termet.

Kép forrása

Majd váltsatok stílust, és énekeljétek harci dalként, indulóként, mint a katonák. A gyerekek több sorban csatarendbe állva menetelhetnek a dal ritmusára.

 

Nem kifejezetten gyerekdal, de kiválóan lehet menetelni a „Fel barátim” kezdetű énekre. Nagyobbakkal, illetve jó énekes csapattal érdemes ezt is kipróbálni (Ref. ék. 471):

Fel barátim, drága Jézus zászlaja alatt,
Rajta, bátran! Megsegít és győzedelmet ad.
Bízzatok, mert Jézus eljön, ő a fővezér,
Zengje ajkunk: hozzád esdünk győzedelemér’!

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..