Pages Navigation Menu

26. Hány kenyered és halad van? – További ötletek és variációk

Papírlánc ember-, kenyér-, hal- és kosárformával

Az emberlánc úgy készül, hogy hosszú papírcsíkot harmonikaszerűen összehajtasz, rárajzolod az emberalakot úgy, hogy a kezüknél és a lábuknál ne vágd el a papírt. Majd a többi részt körbevágod, és szétnyitod a papírláncot. Számold meg, hány teljes alakot sikerült kivágni? Készülhetnek így fiú- és lányalakok, akiket ki is lehet színezni.
Számoljátok össze, hány alakot készítettetek összesen. A számolás akkor lesz könnyű, ha minden láncban ugyanannyian vannak (pl. öten).

EmberláncKép forrása

 

Hasonló láncot készíthettek kenyér-, hal- és kosárformával is. Találjátok ki, milyen legyen a forma, hol legyen két oldalt az a rész, amit nem vágtok ki, ami majd összetartja a láncot.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..