Pages Navigation Menu

25. Szerettek játszani? – További ötletek és variációk

Kicsi vagyok én„Kicsi vagyok én”

Kicsi vagyok én,
majd megnövök én,
mint a tüdő a fazékból
kidagadok én.

Kicsi vagyok én,
majd megnövök én,
apámnál is, anyámnál is
nagyobb leszek én.

 Gyapjúkép: Toll Tünde

Szabó Lőrinc Kicsi vagyok én c. verse úgy él a tudatunkban, mint egy népdal. Első két szakaszát sokszor anélkül fújjuk, hogy tudnánk, ki a szerző. Persze a folytatást is érdemes megismerni, akár versként, akár dalként (lásd a Mesetévén).

Mire vágyik még a versbeli „én”? Továbbolvasva a verset, milyen „nagy” tulajdonságok szerepelnek? (erős, bátor, nagy úr, vezér) Melyik mitől lesz „nagy” a versben? És a valóságban?

Milyen vágyott tulajdonságokkal lehetne kiegészíteni a sort? Szóban mindenki egészítse ki más szóval, szókapcsolattal a mondatot: Kicsi vagyok én, _________ leszek én.

Majd írjon belőle mindenki egy teljes versszakot, az eredeti vers mintáját követve.

Végül olvassátok össze a csoport „Kicsi vagyok én” változatát.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..