Pages Navigation Menu

25. Mit szeretnél magadnak? – További ötletek és variációk

Életcélok és életcéltábla

Mit szeretnétek elérni az életben felnőtt korotokra? Fogalmazzon meg mindenki 3 fontos életcélt tömören, egyetlen szóban, kifejezésben vagy mondatban. Mindhárom életcél külön cédulára kerüljön.

Ha elkészültetek, üljetek le a cédulákkal körben, és egy nagy csomagolópapírra rajzolt céltáblát helyezzetek el középen (koncentrikus körök számozva 1-től 5-ig vagy 7-ig). Mindenki olvasson fel egy saját életcélt, amit a legfontosabbnak tart. Ha valaki ugyanazt vagy nagyon hasonlót fogalmazott meg, jelezze. Az azonos vagy közel azonos célokat tegyétek egymásra, és helyezzétek abba a körbe, ahova a cédulák száma alapján való (pl. öt „nagy család” életcél az 5. körbe kerül). A legkülső körbe kerülnek a „magányos” életcélok. Tehettek újabb kört, egészen addig, ameddig el nem fogynak a cédulák.

Vizsgáljátok meg a céltábla köreit: Melyek azok az életcélok, amelyeket a legtöbben választottatok? Jutott-e életcél a legbelső körbe? Mik jutottak a következő körökbe?

Vajon az a legértékesebb életcél, amit a legtöbben választottatok? – Rendezzetek a kérdésről vitát. Mi alapján lehet ezt eldönteni?

Tegyétek az életcélokat a Biblia mérlegére: Melyikben lehet felismerni egy fontos bibliai szabályt vagy értéket? Melyikben érvényesül az evangélium aranyszabálya? Ezek alapján hogyan tudnátok átrendezni az életcéltábla értékeit?

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..