Pages Navigation Menu

22. Mi a fontosabb? – További ötletek és variációk

Márta és Mária bábok

Ha már előkerültek a fakanalak, dolgozzatok velük tovább (és másképp). Készítsétek el Márta és Mária alakját fakanálbábként. Hogyan képzelitek el őket? Hogyan lehet a tulajdonságaikat egy-egy bábfiguraként ábrázolni? Mivel bábokról van szó, nem a korhű ruházat, hanem a karakterhű ábrázolás a lényeg. Ehhez nem kell más, csak fantázia és ötlet, meg néhány jó alapanyag, amiből lehet dolgozni. Pl.: papírzacskó, színes papírok, textilanyagok, fonalak, pálcikák, zsineg, filctoll, stb.

Itt néhány textillel készült fakanálbáb leírását és mintarajzát, képeit találod:

 

Egyszerű fakanálbáb készítése papírruhával:

A fakanálra keresztben elhelyezve kössetek keresztkötéssel erősen egy pálcikát, ez lesz a figura karja. A ruhatest egy papírzacskó, amire rajzolt és ragasztott minták kerülhetnek. A zacskó zárt végén középen akkora nyílást kell vágni, hogy a fakanálfej átférjen. A karokig le kell húzni, majd a karok alatt egy fonal-övvel összehúzni a ruhát, és már készen is van. A fakanálfejre filctollal rajzoljatok arcot, ragasszatok fonalhajat, és kössetek kendőt.

Az elkészült bábokkal játszhattok spontán testvéri párbeszédet, különböző helyzetekben. De eljátszhatjátok a bibliai történetet is, ahol Jézus alakja lehet élő, játszhatja egy valós személy. Így lesz a bábokhoz képest „isteni” tekintélyű.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..