Pages Navigation Menu

21. Van mit kérnetek? – További ötletek és variációk

„én apum”

„én apum, aki a mennyekben vagy,
félek, elfelejtem a te neved”

Milyen madárKollár Árpád nem mindennapi verse kezdődik így, ami a Miatyánk mai gyerek-átiratának tekinthető, de a gyereknyelven túl is mélyen megérintő és megrendítő tartalommal bír mint az apahiány verse. Érdemes belegondolni, hány gyerek éli úgy mindennapjait, hogy az apa tartósan nincs otthon (pl. külföldön dolgozik), vagy a szülők elváltak, és az anya neveli a gyereket, esetleg meghalt az apa. Így a biztonságot nyújtó apakép ma egyáltalán nem olyan biztos és kézenfekvő, mint az a Biblia korában volt. A Miatyánk apaképét is le kell tehát „fordítani” a gyerekek saját nyelvére. Az apahiányban élők számára is. Ebben segít Kollár Árpád fiatal kortárs költő és édesapa „én apum” című verse, amely megjelent a „Milyen madár” c. kötetében (Csimota, 2014), de olvasható az interneten is, megtalálod itt.

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..