Pages Navigation Menu

2. Testvérpárok, testvérháromszög – életjátékok

TÉMA CÍME: Jézus barátai, búcsúvacsora asszonyszemmel
BIBLIAI TÖRTÉNET: Márta és Mária (Lukács 10,38–42; János 11; 12,1–8)

 

Párválasztás után – lásd a „Párválasztó játék” leírását – a párok feladata, hogy a tárgyaik segítségével játsszanak el egy-egy élethelyzetet (az életkoruknak megfelelően), amiben a kezükben lévő tárgy is szerepet kap. Az eljátszott élethelyzetben először legyen nézeteltérés, veszekedés. (Hogy mi miatt, az a játékosokon múlik.) Majd váltsatok jelenetet, és a következő élethelyzetben a párok között legyen együttműködés, megegyezés.

 

VeszekedőkKép forrása

A játék mindvégig párhuzamosan zajlik, tehát ahány „testvérpár”, annyi helyzet és dialógus alakul ki a teremben. Szükség esetén érdemes más tereket is bevonni (pl. kimenni a folyosóra), vagy a tér átrendezésével segíteni.

 

TársasKép forrása

 

Ha jól sikerül az első két játékkör, jöhet a ráadás: Alakítsatok ki „testvérháromszögeket”. Ehhez bonts meg annyi párost, hogy a többi párokhoz csatlakozva mindenütt hárman legyenek. A megbontott párok vigyék magukkal a tárgyaikat is. Most a testvérhármasoknak kell egy-egy élethelyzetet eljátszani, amiben szintén vegyenek részt a tárgyak, de egészen más szerepet is kaphatnak, mint eddig. Vajon hogyan „integrálódik” az új tárgy és szereplő a már kiforrott párosba?

És a végére még egy extra bónusz játék, ha van rá igény: A három testvér most is a tárgyakkal játszik, de azok átalakulnak, és egészen mást jelentenek, másra valók, mint megszoktuk. Most szárnyalhat igazán a fantázia és a kreativitás. Igazi célja ennek a játékkörnek is a társak közötti spontán együttműködés és kapcsolat erősítése.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lap

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.