Pages Navigation Menu

2. Nincsenek rá szavaim! – életjátékok

TÉMA CÍME: A feltámadás hírnökei
BIBLIAI TÖRTÉNET: Jézus feltámadása (Máté 28,1–10; Márk 16,1–13; Lukács 24,1–12.22–24; János 20,1–18)

 

„Nincsenek rá szavaim!” – szoktuk mondani, ha valami kifejezhetetlen, elmondhatatlan. Pl. ha nagy bánat vagy öröm ér minket. Ilyenkor hamarabb megszületnek az érzelmi válaszok, a könnyek, az ujjongás, az ölelés, és még ki tudja mi.

Kis csoportokban keressetek ilyen élethelyzeteket, és játsszatok el egymásnak egyet-egyet. Az életjátékokban lehet beszélni is, de mindenképpen legyen a játékban olyan valami, amire „nincsenek szavak”. Játék után a „nézők” próbálják értelmezni a helyzetet, s próbálják meg körülírni, mi ez az elmondhatatlan dolog.

 

ÖrömkönnyekKép forrása

 

Beszélgessetek arról is, mi lehetett a Jézust követő férfi és női tanítványok számára ilyen elmondhatatlan? Mi minden okozott nyugtalanságot a szívükben, milyen érzések, sejtelmek mozdulhattak meg bennük? Milyen öröm szabadulhatott fel belőlük, amikor felfogták végre, hogy Jézus feltámadt? Miért árnyékolta be ezt az örömöt még mindig a félelem? Lehet-e egyszerre félni és örülni?

Játsszatok el kis csoportokban „nincsenek rá szavaim” helyzeteket a Jézust követő asszonyok és férfiak között is. Ami szavakkal kifejezhetetlen, azt mutassátok meg gesztusokkal, és mutassátok meg zörejekkel és csendekkel. Mikor tud a csend nagyon beszédes lenni? Mikor fejezhet ki félelmet, riadalmat, vagy éppen felfoghatatlan örömet?

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segeda

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.