Pages Navigation Menu

2. Köpenykapó viadal

TÉMA CÍME: Két botcsinálta király
BIBLIAI TÖRTÉNET: Jeroboám és Roboám (1Királyok 11,26 – 12,24)

 

KendőkapóKét csoport vív egymással a köpenydarabokért. Megmutathatsz egy teljes köpenyt, elnézést kérve, hogy nem fogod tizenkét részre hasogatni a játékhoz. Hoztál helyette egy kisebb textildarabot, ami egy-egy köpenyrészt fog jelenteni. Szabad terepen két vonalat húzol egymástól néhány lépésnyi távolságra, melyek mögött páronként egymással szemben feláll a két csoport. A vonalak közötti szabad terület közepén földre teszed a textildarabot. A párokat sorszámmal nevezed meg, így szólítod őket véletlenszerű sorrendben (pl. egyes, négyes stb.). A szólított pár tagjai a textilhez ugranak, s próbálják elkapni a másik elől. Ha sikerül, az illetőnek úgy kell a helyére (vonal mögé) szaladnia, hogy ellenfele ne érjen hozzá. Ha nem sikerült, győz az ellenfél. Tizenkétszer ismételjétek meg a játékot, és jegyezzétek a győzelmi pontokat.

Kép forrása: http://jatektar.xyz/jatektar/jegtoro/kendos-jatek/

 

KöpenypéldázatHa egy köpenyméretű textíliát tizenkét részre hasítasz, és ennek a darabjait kell megszerezni, még érdekesebb a játék. Akkor a játék végén a megszerzett darabokból összerakhatnak a gyerekek egy akkora darabot, amekkorát meg tudtak szerezni.

Végül beszéljétek meg, hogy a történet köpenypéldázata miben hasonlít a játékhoz, miben nem.

Kép forrása: http://growingkidsingrace.blogspot.hu/2013/01/kings-divided-kingdom_13.html

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.