Pages Navigation Menu

2. Írj, rajzolj az ujjaddal a kezemre

TÉMA CÍME: A hit érzékszerve
BIBLIAI TÖRTÉNET: Jézus megjelenik Tamásnak (Jn 20,24–29)

 

ÉrintésA kéz, a tenyér az egyik legfontosabb érzékszervünk, amivel megismerjük a világot. Felismeritek-e egymást a tenyérre/kézfejre írt nevek, rajzolt jelek alapján? (Ha a tenyér túl érzékenynek, csiklandósnak bizonyul, akkor érdemes a kézfejen próbálkozni.)

Valaki bekötött szemmel ül középen, és előrenyújtja a kezét. Valaki odalép hozzá a játékosok közül, és a tenyerére, illetve kézfejére írja az ujjával (nagybetűkkel) a keresztnevét, vagy rárajzolja az ovis jelét. Kitalálja-e a bekötött szemű, hogy ki tette ezt?

És ha nem a nevét vagy ovis jelét írja/rajzolja oda, hanem csak beleír, belerajzol valamit? Így ki lehet találni, hogy ki az író/rajzoló?

Páros játékot is játszhattok úgy, hogy egymás tenyerébe/kézfejére írnak/rajzolnak a párok tagjai. Aki nem ír/rajzol, az behunyja a szemét, és figyel. Most az a dolga, hogy érzés alapján „olvassa el” az írást vagy „lássa” a képet. A végén el kell mondania, mit írtak/rajzoltak a kezére. Utána páron belüli cserével folytatódik hasonlóképpen a játék. A gyerekek így konkrét tapasztalatot szereznek arról, hogy nemcsak a szemünkkel érzékelhetünk egy írást vagy képet. A vakok írása is tapintással érzékelhető.

Kép forrása: http://www.deviantart.com/art/Touch-101777534

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.