Pages Navigation Menu

2. Előkerül újra a doktortáska

TÉMA CÍME: Egy leányka és a szülei
BIBLIAI TÖRTÉNET: Jairus leánya (Márk 5,21–43)

 

Szervezzetek újra szabad játékot, ami az orvosok, ápolók, gyógyszerészek és mentősök munkáját eleveníti meg. Az előző téma feldolgozása során ezt játék babákkal és állatokkal javasoltuk, most gyerekek játszhatják a betegek szerepét is.

Rendezzetek be négy helyszínt a terem bútoraival és egyéb kellékekkel: gyógyszertárat, orvosi rendelőt, kórházat és otthoni betegszobát. A helyszínekre válasszatok orvosokat, ápolókat, asszisztenseket, doktoros játékgyógyszerészeket, szülőket, akik a betegek gondját viselik. A mentősöké most is „mobil” csoport, az ő jelzésük egy-egy láthatósági mellény lehet. A szállítást el lehet játszani úgy, hogy a beteget karonfogva kísérik, vagy a vállukat átöleli a beteg. Esetleg „gólya viszi a fiát” módon, a kezeket keresztben összekulcsolva alkotva „mentőszéket”. Még jobb, ha sikerül szerezni egy kerekesszéket.

Kép forrása

A szülők vagy mentősök betegeket kísérnek az orvosi rendelőbe és a kórházba, ahol ellátják őket. Gyógyszervásárlás a patikában, betegápolás otthon is történik. A játék során folyamatos gyógykezelés, betegellátás zajlik, párhuzamosan a különböző helyszíneken. A korábbi játéktapasztalatok alapján lehet alakítani és irányítani a játékot, amit a pedagógus is szerephelyzetben tehet meg a legjobban.

 

VizsgálatKép forrása

Kellékek most is: orvosi táska, gyógyszeres flakonok, fiolák, kötszer, orvosi köpeny, sapka, mentős ruha (láthatósági mellény), fehér lepedő, esetleg kerekesszék, stb. lehet.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lap

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.