Pages Navigation Menu

2. Akvila és Priszcilla

TÉMA CÍME: A kegyelem szépségei
BIBLIAI TÖRTÉNET: Akvila és Priszcilla (ApCsel 18,1–3; 24–26: 1Péter 3,1–7)

 

Feltűnő, hogy Akvilát és Priszcillát az Újszövetség mindig együtt említi (vö. ApCsel 18,2.18.26; 2Tim 4,19), és van, amikor Priszcilla Priszka néven szerepel. A becézett forma ritkán fordul elő a Szentírásban, ezért is érezzük a következő igét olyan bensőségesnek: „Sokszor köszönt titeket az Úrban Akvila és Priszka a házuknál levő gyülekezettel együtt.” (1Kor 16,19)

Milyen lett volna, ha Akvila és Priszka házában tölthettek egy napot? El tudjátok ezt képzelni? Készítsetek a találkozásról, a vendéglátásról vagy a gyülekezeti életről egy rajzot vagy egy írásbeli beszámolót.
Mutassátok be ezt a kedves házaspárt rajzzal vagy párbeszéddel (szóban vagy írásban).

 

Akvila és PriszcillaKép forrása

 

Tegyél az asztalra két kosarat egymás mellé, a következő felirattal: „Akvila bácsi mondta” – „Priszka néni mondta”. Képzeljétek el a két istenfélő ember gondolatait, amit megosztottak másokkal. Hiszen azt olvassuk róluk, hogy alaposabb istenismeretre tanították a hitben járatlanabb Apollóst. És bizonyára így volt ez a gyülekezet más tagjaival is. Bölcs tanításukkal tarthatták össze a gyülekezetet. Mindenki írjon le most a nevükben egy-egy gondolatot kis cédulákra, amiket tegyetek a kosarakba.

Majd kínáljátok meg egymást a kosarakból. Mindenki húzzon egy-egy cédulát, olvassa fel a gondolatot, és fűzzön hozzá valamit. Folytathatja, vitába szállhat vele, vagy eszébe juthat egy személyes emlék, gondolat, stb.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.