Pages Navigation Menu

17. Mit ér egy veréb? – További ötletek és variációk

Fészekalakítás a teremben

Alakítsatok a terem bútoraiból (főleg a székekből, padokból) egy jó nagy fészket. Ki lehet bélelni takarókkal, szőnyegekkel, párnákkal, textilekkel, amin elhelyezkedhet az egész csoport. A lehető legalkalmasabb hely a bibliai szövegekhez kapcsolódó csoportbeszélgetésre.

Ha nem a közös beszélgetőhely kialakítása a fő célod, akkor kisebb csoportkötelékben is végezhetik a gyerekek ugyanezt a feladatot. Ebben az esetben kisebb fészkek sorakoznak majd egymás mellett (akár össze is épülhetnek a falukkal), megvalósítva a verebek fészekrakási szokását: „A verebek csoportosan építkeznek, megközelítőleg 20 pár szorosan közel építi fészkeit, viszont távol a legközelebbi csoporttól.” (haziallat.hu)

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..