Pages Navigation Menu

15. Ki született? – További ötletek és variációk

Állatok ünnepe

Az ökör ismeri gazdáját, a szamár is urának jászlát… (Ézsaiás 1,3)

Isten igéje több helyen is úgy ábrázolja a teremtett világot, és azon belül az állatvilágot, mint ami részt vesz Isten dicséretében, az Úr eljövetele miatti örvendezésben, illetve példamutató a hűsége. A fenti igén kívül lásd még többek között: Zsoltárok 96,11–12; 148,7.10; Ézsaiás 11,6–7.

A néphit szerint a fák Jézus születésekor hajladoztak örömükben, a csillagok különös ragyogással fénylettek, és az állatok is ünnepeltek, még az erdei vadak is táncra kerekedtek, amikor az angyalok az örömhírt vitték a pásztoroknak. Van, ahol úgy tartják, karácsony éjjelén egy percre világosság támadt az istállókban is: jeléül a Jézus születésének.

A Biblia képei is mutatják, hogy a néphit igei szimbolikán alapul, így a gyerekek képzeletében is nyugodtan megszülethet egy-egy kép vagy játék az állatok öröméről.

 

Betlehemi állatokForrás

 

Alkossatok képeket különböző ábrázolási technikákkal – rajzolás, festés, papírkollázs – arról az örömről, ahogy az állatok fogadták karácsony éjszakáján Jézus születését

  • ●   Jézus jászola mellett,
  • ●   kint a mezőn,
  • ●   fenn a magasban vagy a hegyeken.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..