Pages Navigation Menu

1. „Oszd szét”, „add oda” játékok tárgyakkal, eszközökkel

TÉMA CÍME: Asszonyok, nők a gyülekezetben
BIBLIAI TÖRTÉNET: A jeruzsálemi gyülekezet, imádkozók Mária házában, Tábita példája (ApCsel 1,12–14; 2,42–47; 9,36–43; 12,12–17)

 

Gyűjts össze különböző karakterű és célú használati tárgyakat, eszközöket. Minél változatosabb és érdekesebb a felhozatal, annál jobb. A tárgyakat helyezd el középen egy takarón/szőnyegen, amit vegyetek körül a csoport tagjaival. Ha szét kellene osztani a tárgyakat, úgy, hogy mindenkinek a megfelelő jusson, kinek mit adnátok? Próbáljátok is ki: Mindenki válasszon valakinek egy tárgyat, adja oda (lehetőleg egy személy csak egy tárgyat kapjon), és mondja is el, hogy miért azt a tárgyat adta.

Alakítsatok ki kisebb csoportokat, akik a tárgyak segítségével valamilyen közös tevékenységet végeznek. Játsszátok el ezt a tevékenységet.

Most minden tárgy alakuljon át valami mássá. Pl. a fogkefe lehet pingpongütő vagy jogar. A kosár lehet kalap vagy repülő csészealj. A köpeny lehet függöny vagy sárkányrepülő. Stb.

A kis csoportok játsszanak el a tárgyakkal egy-egy fantáziajátékot, ahol a tárgyak egészen más szerepet kapnak, mint amire használni szoktuk őket. A játékok párhuzamosan, egymás mellett folyhatnak. A cél a közös tervezés és megvalósítás, ami akkor sikerül, ha a csoport tagjai megosztják ötleteiket, figyelembe veszik egymás képességeit, és egymásra figyelve tudnak játszani. Az együttműködés tehát folyamatosan kölcsönös megosztást kíván.

Végül bemutathatjátok egymásnak a játékokat, és megbeszélhetitek a tapasztalatokat. (Pl. Mi mindent kellett a sikeres játékhoz megosztani?)

 

Gyerekek játszanakKép forrása

 

Óvodai csoportban szervezz játékkiosztót. A jól ismert óvodai játékokat kell igazságosan szétosztani. Ezt a feladatot végezheti egy-egy kiscsoport, akiknek az a dolga, hogy mindenkinek a legjobban megfelelő játékot adják oda. Amivel szeret játszani, és ami igazán neki való. Eközben a kis csoport tagjai kölcsönösen együttműködnek, és figyelmük a társaikra irányul. Be lehet úgy osztani a dolgot, hogy minden nap másik kiscsoport lesz a játékkiosztó. Így mindenkire sor kerül, és végigéli a feladatot.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.