Pages Navigation Menu

13. Hogyan fogsz győzni? – Az ígéret földje előtt – További ötletek és variációk

Társasjáték-tervek

A pusztai vándorlás témájához – Egyiptomtól Kánaánig – tervezhetnek a csoportok önállóan is társasjátéktáblát és -szabályt. Ehhez több idő kell, mint egy normál hittanóra, de egy csendes napon vagy más órával integrálva megoldható. Mivel az őszi szakasz összefoglaló, ismétlő órájáról van szó, talán megér egy kis szervezést. A társasjáték-fejlesztés otthoni társas csoportmunka is lehet.

A játéktábla útvonala lehet labirintusszerű, de épülhet a térkép útvonalára is, ebben az esetben sokkal inkább a földrajzi helyhez kötődik a játék. Az útvonalon érdemes elhelyezni különböző eseménymezőket, és cédulákra írni hozzájuk kapcsolódó feladatokat, kérdéseket. Az eseménymezőket, illetve a vándorlás fontos állomásait jelölhetik a gyerekek ábrákkal, kis képecskékkel is.

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..