Pages Navigation Menu

12. Tudsz rajtunk segíteni? – További ötletek és variációk

Gabonatermesztés Egyiptomban

Egyiptom nagy folyója, a Nílus minden évben kiáradt, és iszappal borította a folyó menti területeket. Ezen a termékeny iszapon aztán gabonát tudtak termeszteni.

Egyiptomi gabona 1Kézzel szórták szét a vetőmagot. Az érett gabonát sarlóval aratták, csak a kalászokat vágták le. Kosarakban gyűjtötték össze a kalászokat, majd botokkal vagy ökrök húzta cséplőszánnal csépelték ki a szemeket. A kicsépelt gabonát szórólapáttal dobták magasba, hogy a szél vigye ki belőle a polyvát (gabonahéjat), töreket. Végül a tiszta gabonát tárolókba hordták.

Forrás

Egyiptomi gabona 2Nézzétek meg a gyerekekkel az itt található egyiptomi rajzokat, és „fejtsétek meg”, milyen gabonával kapcsolatos munkálatokat ábrázolnak. Mondjatok minél több mondatot a képek alapján.

Forrás

 

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..