Pages Navigation Menu

6. Ki vagyok én, Uram?

TÉMA CÍME: Az építkező király
BIBLIAI TÖRTÉNET: Dávid városa és a templom (1Sámuel 5,6–12; [6] 7)

 

ÖnismeretDávid imádsága megmutatja, hogy az igazi önismeret Isten által, az ő tükrébe nézve bontakozik ki. Ő az életet – életünket – adó és építő Isten. Ezt mindenki személyesen, imádságban tudhatja meg igazán. Imádságban tárulhat fel: Miért adhatok hálát? Mit kell az Úrtól elfogadnom? Miért dicsérhetem? Mire irányítja a figyelmem? Mit akar most éppen megmutatni? Mi az, amit kérhetek? Kiért imádkozzak magamon kívül is? Stb.

Készüljetek személyes imádságra a fenti kérdések átgondolásával, s tegyétek is meg az Úrral való beszélgetést. Ez nem lehet „feladat”, nem lehet „értékelni”, sem másnak megmutatni. Viszont Isten előtt nagyon is értékes minden őszinte szó, neki megmutathatod a bizonytalanságodat is: „Ki vagyok én, Uram? Hiszen magammal sem vagyok tisztában. Hogyan is bízhatsz rám ilyet?”

Imagondolataitokat természetesen le is írhatjátok. Nem kötelező, de szabad. Írhattok személyes hangú imádságot, mintha egy

  • ●   napló- vagy blogbejegyzés,
  • ●   zsoltáros szabadvers lenne.

A bátor vállalkozók fel is olvashatják, az egymás előtti őszinte kitárulkozás is része lehet az Isten felé való megnyílásunknak.

Kép forrása: http://utkereso.eu/valodi-onismeret-alapjai/

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.