Pages Navigation Menu

5. Ki vagyok én? – ön- és társismereti játék

TÉMA CÍME: Az építkező király
BIBLIAI TÖRTÉNET: Dávid városa és a templom (1Sámuel 5,6–12; [6] 7)

 

Ki vagyok, UramDávid templomot akar építeni Istennek, hogy kifejezze vele tiszteletét. Nátán próféta is jóvá hagyja a tervet. Isten mégis mást akar. Mert ő egészen másként látja Dávidot, ő ismeri igazán. Így jogos a király kérdése: „Ki vagyok én, Uram?” Azt csak te tudhatod.

Olvassátok el Isten Dávidnak adott válaszát a 7. rész 5–16. verseiből. Keressétek meg Isten üzenetének a kulcsszavait, amelyekből kiderül, Ő hogyan látja Dávidot és helyzetét. A kulcsszavakat írjátok rá kis cédulákra. Ezek lesznek Dávid életének „alapkövei”. Majd az „alapkövek” segítségével építsetek fel újra szóban egy rövid Dávid-életrajzot, amely nem áll meg személyes életének határainál.

Kép forrása: http://dailybelief.blogspot.hu/2013/11/111013-thanking-god.html

 

Most ki-ki a saját életét gondolja végig, és írja le kis cédulákra (személyenként max. 10 db) életének a kulcsszavait, „alapköveit”. Majd mindenki válasszon ki a szókövei közül hármat-hármat, amit a legfontosabbnak tart, és tegye be a közös „építőkészletbe”. A cédulákat fordítsátok írással lefelé, és keverjétek össze. Sorban egymás után húztok egyet-egyet a szókövek közül, és megteszitek az Ki vagyokkövetkezőket:

  • ●   Ha te írtad, húzz másik szókövet.
  • ●   Ha nem te írtad, tippeld meg, hogy ki írhatta.
  • ●   Ha jó a tipped, mondd el, miért az illetőre gondoltál.
  • ●   Ha nem jó a tipped, akkor is indokold a választásodat.
  • ●   Aki a szókövet írta, mondja el, miért olyan fontos, mit jelent számára ez a szó.

Ha egymásra hangolódva, kölcsönös figyelemmel játszotok, akkor már egy kör is elég, hogy tartalmas és közösségépítő beszélgetés alakuljon ki. Természetesen végig lehet játszani mindhárom lehetséges kört.

Kép forrása: https://breadrock.wordpress.com/2015/04/24/who-am-i/

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

 

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.