Pages Navigation Menu

10. Különb vagy nálunk? – További ötletek és variációk

Ruhakirakó

A hittanóra bevezető játékának alkalmas ez is, a botos játékok helyett:

Szerezz be minél többféle színes és tarka textilanyagot, és helyezz el belőlük kisebb darabokat egy asztalon. Vegyétek körül az asztalt, és mindenki válasszon egy anyagot, ami legjobban megtetszik neki. Terítsétek a karotokra: El tudnátok képzelni belőle egy ruhát?
Rakjatok ki az anyagdarabokból egy nagy ruhaformát (mintha mozaik lenne). Milyen ruha ez? Kabát? Estélyi? Vagy egy óriáspóló?

TunikaMutasd meg a gyerekeknek a tunikaformát, és beszélj róla, hogy a bibliai időkben a férfiak is ilyen lepelruhát hordtak. A vásznat téglalap alakban egymásra hajtották, oldalt összevarrták, a nyaknak és a karoknak megfelelő nyílást hagyva. Derékban övvel fogták össze. A színezett, tarka vászonból készült tunika előkelő ruhának számított. A nők ruházata is hasonló volt, de finomabb, élénkebb színű anyagokból.

Alakítsátok át úgy a kirakott ruhaformát, hogy egy tarka tunika legyen belőle. Elég vad, ugye? Ki venné fel?

Tunika szabásaRómai kori tunika

Tunika szabásminta

 

 

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 2 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-2/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..