Pages Navigation Menu

1. Házfoglaló futójátékok

TÉMA CÍME: A sosemvolt király
BIBLIAI TÖRTÉNET: Gedeon (Bírák [6 – 7] 8,1–23)

 

FogócskaSokféle házas fogó létezik, mindnek az a lényege, hogy a házban a menekülő biztonságban van, ott nem foghatja meg a fogó. Többnyire egyéni házakról, menedékhelyekről van szó. A következő játékban viszont egy-egy házban többen is tartózkodnak, s a fogó mindig azt kergeti, aki a házak között tartózkodik:

Jelöljetek ki körökkel annyi házat, hogy mindegyikbe 2 vagy 3 játékos kerüljön, s rajtuk kívül is legyen még legalább 2-3 menekülő és egy fogó. A játékosok számától függ, hányan kerülnek a házakba, de ez a szám egységes, és játék közben nem változhat. A menekülők bármelyik házba beugorhatnak a fogó elől, s a házból annak kell tovább futnia és menekülnie, aki a legrégebben tartózkodik ott. Ha valaki nem veszi észre időben, hogy ő következik, akkor a fogó könnyedén megfoghatja, tehát résen kell lenni. Akkor is fogóváltás van, ha a házban lévők hibáznak, és nem az a játékos folytatja a menekülést, aki következik. Ilyenkor a hibázó játékos lesz az új fogó.

Kép forrása: http://www.acteeva.com/tag.htm

 

A „Mókusok, ki a házból!” eredetileg szintén egyéni helyfoglaló játék, de csoportosan is játszhatjátok: 2-4 játékosnak lehet egy háza, a létszámtól függően, megegyezés szerint. A házak férőhelye egységes, és játék közben nem változhat. A házban tartózkodókon kívül van egy kikiáltó. Az ő kiáltására – „Mókusok, ki a házból!” – mindenki kiugrik a házából, és átfut egy másik házba. Ahova többen is beugranak, mint a férőhely, onnan a legkésőbb érkezőnek ki kell szaladni, és új házat keresni. Közben a kikiáltó is igyekszik beugrani egy házba, és helyet foglalni magának. A házakon kívül rekedt játékos lesz az új kikiáltó. A játékot több kikiáltóval is játszhatjátok.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

 

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.